YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Varatie Tervakoski

Varatie Tervakoski on lastensuojelun vaativan laitoshoidon yksikkö, jossa on yhteensä 16 asiakaspaikkaa, kaksi 7-paikkaista osastoa ja kaksi tukiasuntoa.

Yleisesittely

Varatie Tervakoski on vaativan laitoshoidon yksikkö, jossa on yhteensä 16 asiakaspaikkaa. Meillä on kaksi seitsemän paikkaista osastoa ja kaksi tukiasuntoa itsenäistyville nuorille. Varatie Tervakoski on erikoistunut neuropsykiatristen oireiden hoitoon valmentavalla otteella. Varatiellä on oma koulu, jossa on kaksi erityisluokkaa.

Toiminta-ajatus

Hoitomme pohjautuu välittäviin, hoitaviin vuorovaikutussuhteisiin, ennakoitavuuteen ja strukturoituun arkeen. Työskentelyn tärkeimpiä tavoitteita on saada lapsi kukoistamaan ja löytämään toivon kannattelevaksi voimavaraksi elämäänsä. Arvojamme ovat yhteisöllisyys, välittäminen, tavoitteellisuus ja esteettisyys.

Arki meillä

Arki rakentuu koulunkäynnin ja muiden arjen rutiinien varaan. Arki on ennakoitavaa ja sujuvaa. Pyrimme kohtaamaan lapsen arjessa välittävästi ja kunnioittavasti. Jokainen lapsi huomioidaan yksilöllisesti ja suunnitelmat tehdään jokaisen lapsen elämäntilanteeseen sopivaksi.

Varatiellä panostetaan hyvään yhteistyöhön perheiden kanssa. Onnistunut työskentely perheen kanssa on avain lapsen kuntoutumiseen Varatiellä.

Koulunkäynti

Varatiellä toimii Janakkalan kunnan alaisuudessa oma koulu. Koulussa on kaksi luokkaa, joissa yhteensä 16 oppilaspaikkaa. Koulussa työskentelee molemmissa luokissa eritysopettajat sekä kaksi kouluohjaajaa. Varatien koulu on toiminut jo 10 vuotta ja peruskoulun päätökseen saaminen onkin yksi Varatien päätavoitteista sijoituksissa. Yhteydet jatko-opintoihin ovat hyvät esimerkiksi Riihimäelle tai Hämeenlinnaan, myös Helsinkiin opintoihin kulkeminen on mahdollista.

Tilat ja ympäristö

Varatiellä on avarat, esteettisesti kauniit tilat, jotka ovat rakennettu lastensuojelutoimintaa varten. Jokaisella lapsella on omahuone, jonka saa sisustaa oman makunsa mukaan. Lisäksi on yhteiset viihtyisät tilat, joissa vietetään yhdessä aikaa esimerkiksi ruokaillen.

Varatie sijaitsee luonnonkauniilla alueella lähellä Tervakosken keskustaa. Alue on rauhallinen ja suojaisa, josta on kuitenkin hyvät yhteydet moottoritielle tai lähimmälle juna-asemalle Riihimäelle (13 km). Varatien ympäristössä on hyvät harrastusmahdollisuudet.

Harrastusmahdollisuudet

Varatiellä on hyvät harrastusmahdollisuudet. Omasta talosta löytyy motocrosspyöriä, kuntosali, biljardipöytä, musiikkihuone soittimineen ja pingispöytä. Varatien läheisyydessä löytyy uimahalli, jalkapallokenttä, yleisurheilukenttä ja erinomaiset ulkoilumaastot. Varatiellä voi harrastaa myös sählyä. Kannustamme ulkopuolisiin harrastuksiin ja mahdollistamme niitä yksilöllisten tarpeiden mukaan.

Henkilökunta

Varatie Tervakoskella edellytämme ohjaajiltamme muodollisen pätevyyden ohella vahvaa, vanhemmuuden kaltaista halua suojella ja hoitaa lasta sekä sitoutua häneen. Perheiden kanssa tehtävä yhteistyö kuuluu jokaisen ohjaajan päivittäiseen työnkuvaan. Yksilöllinen neuropsykiatrinen valmennus voidaan liittää sijoitukseen siitä hyötyvien lasten osalta.

 • Yhteystiedot:
  Vastaava ohjaaja
  Pirjo Palmurinne-Matvejeff
  p. 050 346 7025

  Osasto Raitti, p. 050 566 7870
  Osasto Tola, p. 050 322 7308

  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Paperintekijäntie 8
  12400 Tervakoski
 • Varatie Tervakoski

  • Innovatiivinen ja kehittyvä yhteisö
  • Osaava, välittävä ja sitoutunut henkilökunta
  • Hyvät harrastusmahdollisuudet
  • Toivon näkökulman korostaminen kasvatuksessa