YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Pienryhmäkoti Heinälahti

Heinälahti on 14-paikkainen sijaishuoltoyksikkö 12-17-vuotiaille lapsille ja nuorille.

Yleisesittely

Heinälahden kylällä Mikkelissä sijaitseva Pienryhmäkoti Heinälahti on 14-paikkainen sijaishuoltoyksikkö 12 - 17-vuotiaille lapsille ja nuorille.  

Toiminta-ajatus

Pienryhmäkoti Heinälahti tarjoaa laadukasta asiakaslähtöistä sijaishuoltoa turvallisissa puitteissa. Pyrimme siihen, että lapset voivat elää tasapainoista turvallista arkea kodinomaisessa ympäristössä. Toimimme asiakaslähtöisesti siten, että lapsen omat mielipiteet, odotukset ja kokemukset tulevat kuulluksi. Heinälahdessa lapselle nimetään kaksi omaohjaaja, jotka vastaavat lapsen arjen rakentumisesta yksilöllisten tarpeiden mukaisesti. Työskentely perustuu hoito- ja kasvatussuunnitelmaan sekä tiiviiseen yhteistyöhön lapsen perheen ja läheisten kanssa. 

Arki meillä

Pienryhmäkoti Heinälahdessa eletään lapsilähtöistä, mutta aikuisjohtoista arkea. Arki rakentuu selkeästä päivärytmistä ja erilaisista strukturoiduista ikätasoisista arkipäivän askareista. Hoito- ja kasvatustyöskentelyä ohjaa lapsikohtainen suunnitelma. Lasten arjessa keskeisin elementti on luonnollisesti koulunkäynti tai opiskelua. Tämän rinnalla toteutuvat mm. säännölliset  tavoitteelliset omaohjaajatuokiot, henkilökohtaiset hoitokontaktit ja erilaiset vapaa-ajan aktiviteetit. Viikoittainen yhteisökokous on lasten parlamentti, jossa toimintaa kehitetään yhteistyössä lasten kanssa. 

Koulunkäynti

Pienryhmäkoti Heinälahti tarjoaa yhteistyössä alueen oppilaitosten kanssa erilaisia yksilöllisiä ja joustavia perus – ja erityisopetusratkaisuja. Yksikössä toimii kotiopetusryhmä. Ammatillisen koulutuksen osalta Mikkelin seutu tarjoaa todella laajan valikoiman erilaisia vaihtoehtoja.

Tilat ja ympäristö

Pienryhmäkoti Heinälahti sijaitsee noin kymmenen minuutin ajomatkan päässä Mikkelin keskustasta Heinälahden kylällä. Jokaisella asiakkaalla on tilava yksilöllisin sisustusratkaisuin sisustettu huone. Yksikön pihapiiri ja ympäröivä luonto tarjoavat miellyttävät puitteet turvalliselle vapaa-ajan vietolle. Pienryhmäkoti sijaitsee julkisten kulkuyhteyksien varrella, käytännöllisen välimatkan päässä oppilaitoksista, harrasteista ja palveluista.

Harrastusmahdollisuudet

Mikkelin seutu tarjoaa todella monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Kaikille lapsille mahdollistetaan heidän mielenkiintonsa mukaisia yksilö- tai ryhmäharrasteita. Suosituimpina harrasteina vuodesta toiseen ovat säilyneet laskettelu, ratsastus ja erilaiset kamppailulajit, unohtamatta mm. harrastajateatteria ja kuvataidetta.  Pienryhmäkodin pihapiiristä löytyy koripallokenttä, skeittiramppi ja trampoliini. Musiikin harrastajille Heinälahdesta löytyy bänditila erilaisine instrumentteineen ja musiikin tallennusmahdollisuuksineen.

Henkilökunta

Toimintamme vahvuutena on kokenut ja osaava henkilöstö. Mielenterveys- ja päihdetyön sekä erityispedagogisen osaamisen näemme kuuluvan sijaishuollon perusosaamiseen. Panostamme omaohjaaja- ja perhetyöhön sekä itsenäistymistaitoihin ja toiminnallisuuteen. Henkilöstöämme tuetaan mm. koulutuksilla ja säännöllisellä työnohjauksella. 

FAMILAR SOMESSA
 • Yhteystiedot:
  Vastaava ohjaaja
  Saara Porevesi
  p. 050 316 5236

  Ohjaajat:
  p. 050 316 5200
  p. 050 316 5203
 • Osoite:
  Syväsentie 4
  50800 Mikkeli
 • Pienryhmäkoti Heinälahti

  • Psykiatrian osaaminen
  • Vahva arki
  • Toiminnallisuus
  • Räätälöidyt yksilölliset kouluratkaisut
  • Jälkihuollon edelläkävijä