Kunnille

Familar Perhehoitopalvelut toimii valtakunnallisesti lastensuojelun edistämisen puolesta monen vuoden työkokemuksella. Vakaa ja luotettava organisaatiomme suunnittelee ja tuottaa harkitusti ja tarkasti perhehoidon palveluja kunnille.

Tarjoamme kunnille ja sosiaalitoimille kokonaisvaltaisen perhehoitopaketin. Palveluun sisältyy perheiden rekrytointi. Familar Perhehoitopalvelut kantaa vastuun sijaisperheiden kouluttamisesta ja työnohjauksesta koko hoitosuhteen ajan. Tarjoamamme palvelu helpottaa merkittävästi kiireisten sosiaalitoimien arkea perhehoidon järjestämisessä ja organisoimisessa. Haluamme olla sosiaalitoimille tärkeä ja arvostettu kumppani, joka pystyy omalla työllään auttamaan sosiaalitoimien arkea lastensuojelutyössä.

Familar Perhehoitopalvelut järjestää myös tukiperhetoimintaa. Valmennamme jatkuvasti uusia tukiperheitä.


Tavoitteena onnistuneet sijoitukset

Tavoitteemme on aina toteuttaa onnistuneita sijaisperhevalintoja periaatteella: ensimmäinen sijoitus on ainoa sijoitus. Tämä periaate on lapselle se inhimillisin vaihtoehto, mikä vähentää lapsen laitossijoitusriskiä.

Lapsen sijoitus sijaisperheeseen on usein lapselle parempi ratkaisu kuin laitokseen sijoittaminen. Perheeseen sijoittaminen on myös kustannustehokkaampi vaihtoehto kunnalle. Haluamme omalta osaltamme olla mukana talkoissa, jotta mahdollisimman moni tukea ja läheisyyttä tarvitseva lapsi saisi paikan turvallisesta perheestä.


Kerromme mielellämme lisää! Ota yhteyttä oman alueesi työntekijään.