YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Peiponpesä

Peiponpesä on 21-paikkainen erityisyksikkö lastenpsykiatrisella painotuksella Hyvinkäällä.

Yleisesittely

Peiponpesä on 21-paikkainen eritysiyksikkö Hyvinkäällä. Yksikössä on kolme 7-paikkaista osastoa. Yksikön pihapiirissä on Hyvinkään kaupungin koulun etäyksikkö erityisopetusta tarvitseville lapsille. Lasten ikähaarukka 7–17 vuotta.

Peiponpesässä hoidon ja kuntoutuksen painopiste on lastensuojelun ja lastenpsykiatrian osaamisessa. Toiminnan viitekehys on dialogisuus, ratkaisu- ja voimavarakeskeisyys. Yksikössä on hyvät valmiudet kohdata asiakkaita, joilla on neuropsykiatrinen diagnoosi/oireilua, kehitysviivästymiä ja/tai lievä kehitysvamma, autismin kirjon haasteita.

Toiminta-ajatus

Yksilöllistä kuntoutusta ratkaisukeskeisellä lähetstymistavalla. Lasten yksilölliset tarpeet ohjaavat kuntoutuksen rakentumista ja määrittävät tavoitteet. Moniammatillinen, sitoutunut henkilöstö ja perheen kanssa yhdessä tehtävä työ auttavat onnistumaan tavoitteiden saavuttamisessa. Hoidon vaikuttavuuden arviointi säännöllisesti toimintakykymittareiden avulla. Toiminnalliset menetelmät arjessa apuna. Pyritään luomaan lapsille onnistumisen kokemuksia ja vahvistamaan heidän itsetuntoaan.

Arki meillä

Peiponpesässä lapsen kuntoutumisen pohjana on strukturoitu ja aikuisjohtoinen arki. Päivä- ja viikko-ohjelmat luovat perustan ennakoitavalle toiminnalle. Työtämme ohjaa kunnioittava suhtautuminen lapseen ja hänen läheisiinsä. Lapsen ja hänen perheensä aito osallisuus takaa paremmat ja pysyvämmät kuntoutumisen tulokset. Käytössä on omaohjajajöärjestelmä.

Lapset osallistuvat aktiivisena toimijana omaan arkeen,lapset mukana päättämässä ja vaikuttamassa.

Koulunkäynti

Peiponpessä toimii Hyvinkään Kaupungin opetustoimen järjestämänä kaksi pienopetusryhmää, joissa työskentelee kaksi opettajaa ja neljä avustajaa. Yhteistyö on tiivistä. Koulunkäynti on mahdollistuu tarvittaessa myös muissa kouluissa. Peiponpesästä käsin mahdollistuu tarvittaessa toisen asteen opinnot, tai lukio opiskelu yksilöllisen suunitelman mukaan.

Tilat ja ympäristö

Peiponpesä sijaitsee Hyvinkäällä, noin kolmen kilometrin päässä keskustasta, kauniissa harjumaisemassa. Monipuoliset tilat kolmessa rakennuksessa. Viihtyisät tilat luovat kodikkaan tunnelman, jossa lapsella on halutessaan mahdollisuus omaan rauhaan tai yhdessäoloon. Oleemme lähellä luontoa. Peiponpesän pihapiirissä on metsää ja luonnonvaraista maastoa. Kulkuyhteydet yksikköön ovat hyvät, etäisyydet esim. Helsinki 55 km, Tampere 130 km, Turku 170 km ja Lahti 75 km.

Harrastusmahdollisuudet

Hyvinkään Sveitsin ulkoilumaastot sijaitsevat aivan yksikön vieressä. Hyvinkään alueella on monia eri harrastus- ja ulkoilumahdollisuuksia eri ikäisille lapsille. Etsimme jokaiselle omiin tarpeisiin ja haluihin sopivan harrastuksen. Vapaa-aika osastoilla on toiminnallista, mikä mahdollistaa myös ohjattuja harrastustuokiota eri toimintojen parissa.

Henkilökunta

Moniammatillinen henkilökuntamme koostuu sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattilaisista, jotka ovat mukana tiivisti lapsen arjessa. Edellytämme Peiponpesässä ohjaajiltamme muodollisen pätevyyden ohella vahvaa, vanhemmuuden kaltaista halua suojella ja hoitaa lasta sekä sitoutua häneen. Ohjaajillamme on koulutusta ja kokemusta haastavasti käyttäytyvän lapsen kanssa työskentelystä sekä lisäkoulutuksia, kuten ART-ohjaaja ja Neurospykiatrinen valmentaja.


FAMILAR SOMESSA
 • Yhteystiedot:
  Osastot
  Tiklit p. 050-554 0223
  Hempot p. 044 550 4062
  Järrit p. 044 550 4063

  Vastaavat ohjaajat:
  Osasto Järrit vastaava ohjaaja Virpi Järvinen p. 050 363 7674
  Osasto Hempot vastaava ohjaaja Tiina Ahlqvist p. 050 5811665
  Osasto Tiklit vastaava ohjaaja Elisa Juntunen p.040 357 5535


  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Harjukuja 3 a ja b
  05840 Hyvinkää
 • Peiponpesä

  • Lastenpsykiatria
  • Sosiaalisten taitojen vahvistaminen
  • Koulunkäynnin tuki
  • Toiminnalliset menetelmät
  • Arjen taitojen lisääminen