YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Palmukoti Vantaa

Palmukoti Vantaa tarjoaa pitkäaikaisen kodin seitsemälle eri ikäiselle lapselle, jotka tarvitsevat traumaattisten kokemusten ja psyykkisen oireilun vuoksi vahvaa tukea arjesta selviytymiseen.

Yleisesittely

Palmukodissa pyrimme luomaan kodinomaisen ja turvallisen ympäristön lapsen kasvuun ja kehitykseen. Palmukodissa on erikoistuttu psyykkisesti oireileviin lapsiin sekä tunne-elämän häiriöihin. Tavoitteena on luoda korjaavia kokemuksia arjessa. Lisäksi keskiössä ovat kouluonnistumiset ja hyvä yhteistyö vanhempien kanssa. Tavoitteenamme on lapsen yksilöllisistä vahvuuksista lähtevä tulevaisuuden rakentaminen. Tehtävämme perustuu omaohjaajatyöskentelyyn ja yhdessä toimimiseen.

Toiminta-ajatus

Työtämme ohjaa Palmukodin hoitomalli, jossa keskiössä ovat yksilöllinen kehitys ja kiintymyssuhde, hoidon suunnittelu, seuranta ja avoimuus, lapsi oman elämänsä rakentajana sekä luonnolliset verkostot ja elinpiirin rakentaminen. Keskeisiä tavoitteita on saada koulunkäynti sujumaan ja elämänhallinnan lisääminen, jotta lapsesta tulisi tasapainoinen oman elämänsä toteuttaja. Kaikessa työskentelyssä korostetaan avoimuutta sekä yhteistyötä perheen ja muun verkoston kanssa.

Arki meillä

Arkipäivät koostuvat normaaleista arkirutiineista. Lapset käyvät koulussa, terapiassa, tekevät läksynsä, rentoutuakseen tapaavat kavereitaan tai käyvät harrastuksissa tai ulkoilemassa ja tekevät pieniä kotiaskareita, ovat vaikkapa apulaisena kauppakäynnillä. Palmukodissa ruoka tehdään itse ja lapset saavat esittää toiveruokiaan ja opetella ruoanlaittoa. Omaohjaajan kanssa voidaan viettää erityistä yhteistä aikaa. Arkea juhlistavat aika ajoin eteen tulevat erilaiset juhlallisuudet; sekä kalenterin mukaiset, että henkilökohtaiset merkkipäivät.

Koulunkäynti

Lapset käyvät lähialueen kouluissa, joihin on luotu toimivat yhteistyömallit tai mahdollisuuksien mukaan jatkavat edellisessä koulussaan. Yhteistyössä koulujen kanssa voidaan toteuttaa yksilöllisiä oppimissuunnitelmia ja tuettua koulunkäyntiä erityisopetuksessa. Koulunkäynnin sujumista seurataan päivittäin Wilma-järjestelmän kautta ja kouluun ollaan tarpeen mukaan yhteydessä puhelimitse ja palavereissa. 

Tilat ja ympäristö

Muutimme kesäkuun lopussa Kannelmäkeen kerrostalon alakertaan. Juna-aseman läheisyys mahdollistaa pääkaupunkiseudun monipuolisten palveluiden käytön. Meillä on käytössä runsaat, kodikkaasti sisustetut tilat vanhassa nuorisokodissa. Jokaisella lapsella on oma huone, jonka sisustamiseen hän on itse osallistunut, lisäksi on yhteisiä tiloja mm. pelihuone sekä itsenäistymisharjoitteluun sopivat kaksi huonetta omalla olohuoneella ja kylpyhuoneella.

Harrastusmahdollisuudet

Lähialueilla on runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joihin lasten on mahdollista osallistua oman kiinnostuksensa mukaan. Teemme myös paljon yhteisiä retkiä esimerkiksi lähimetsiin makkaranpaiston merkeissä, käymme uimassa, pulkkamäessä, tapahtumissa tai pelaamme porukalla jalkapalloa.

Henkilökunta

Palmukoti Vantaalla on vastaavan ohjaajan lisäksi kuusi ohjaajaa, joilla kaikilla on sosiaali- tai terveysalan tutkinto. Lisäksi meillä on hyviä pitkäaikaisia sijaisia, joita käytämme tarvittaessa. Yhteisöllisyys ja toiminnallisuus näkyvät arjessa. Ammatillisuuteen kodissa kuuluu jatkuva toiminnan kehittäminen, henkilöstön koulutus ja säännöllinen ryhmätyönohjaus. Toimimme myös psykiatrisen hoidon osana tiiviissä yhteistyössä lasten- ja nuorisopsykiatrian kanssa.

FAMILAR SOMESSA
 • Yhteystiedot:
  Ohjaajat p. 044 077 2797

  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Kanneltie 8 V 158
  00420 Helsinki
 • Palmukoti Vantaa

  • Lapsen kunnioittaminen ja kuuleminen häntä koskevissa asioissa
  • Kodinomaisuus ja turvallinen arki
  • Hyvät kulkuyhteydet