YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Palmukoti Vantaa

Palmukoti Vantaa tarjoaa pitkäaikaisen kodin seitsemälle eri ikäiselle lapselle, jotka tarvitsevat traumaattisten kokemusten ja psyykkisen oireilun vuoksi vahvaa tukea arjesta selviytymiseen.

Yleisesittely

Palmukodissa pyrimme luomaan kodinomaisen ja turvallisen ympäristön lapsen kasvuun ja kehitykseen. Palmukodissa on erikoistuttu psyykkisesti oireileviin lapsiin sekä tunne-elämän häiriöihin. Tavoitteena on luoda korjaavia kokemuksia arjessa. Lisäksi keskiössä ovat kouluonnistumiset ja hyvä yhteistyö vanhempien kanssa. Tavoitteenamme on lapsen yksilöllisistä vahvuuksista lähtevä tulevaisuuden rakentaminen. Tehtävämme perustuu omaohjaajatyöskentelyyn ja yhdessä toimimiseen.

Toiminta-ajatus

Työtämme ohjaa Palmukodin hoitomalli, jossa keskiössä ovat yksilöllinen kehitys ja kiintymyssuhde, hoidon suunnittelu, seuranta ja avoimuus, lapsi oman elämänsä rakentajana sekä luonnolliset verkostot ja elinpiirin rakentaminen. Keskeisiä tavoitteita on saada koulunkäynti sujumaan ja elämänhallinnan lisääminen, jotta lapsesta tulisi tasapainoinen oman elämänsä toteuttaja. Kaikessa työskentelyssä korostetaan avoimuutta sekä yhteistyötä perheen ja muun verkoston kanssa.

Arki meillä

Arkipäivät koostuvat normaaleista arkirutiineista. Lapset käyvät koulussa, terapiassa, tekevät läksynsä, rentoutuakseen tapaavat kavereitaan tai käyvät harrastuksissa tai ulkoilemassa ja tekevät pieniä kotiaskareita, ovat vaikkapa apulaisena kauppakäynnillä. Palmukodissa ruoka tehdään itse ja lapset saavat esittää toiveruokiaan ja opetella ruoanlaittoa. Omaohjaajan kanssa voidaan viettää erityistä yhteistä aikaa. Arkea juhlistavat aika ajoin eteen tulevat erilaiset juhlallisuudet; sekä kalenterin mukaiset, että henkilökohtaiset merkkipäivät.

Koulunkäynti

Lapset käyvät lähialueen kouluissa, joihin on luotu toimivat yhteistyömallit tai mahdollisuuksien mukaan jatkavat edellisessä koulussaan. Yhteistyössä koulujen kanssa voidaan toteuttaa yksilöllisiä oppimissuunnitelmia ja tuettua koulunkäyntiä erityisopetuksessa, esimerkiksi poliklinikkaluokka Tikkurilassa.  Koulunkäynnin sujumista seurataan päivittäin Wilma-järjestelmän kautta ja kouluun ollaan tarpeen mukaan yhteydessä puhelimitse ja palavereissa. 

Tilat ja ympäristö

Palmukoti Vantaa sijaitsee viihtyisällä ja rauhallisella omakotitaloalueella Hakkilassa, noin viiden kilometrin päässä Tikkurilan palveluista. Hakunilan ostoskeskus palveluineen ja Porttipuiston kaupat ovat lähietäisyydellä. Kulkuyhteydet eri suuntiin julkisilla liikennevälineillä ovat hyvät. Talossa on paljon yhteisiä tiloja ja jokaisella lapsella on oma huone, jota sisustetaan lapsen kanssa yhdessä viihtyisäksi.  Pihassa mahtuu leikkimään ja kasvattamaan omaa pikku kasvimaata. Samassa rakennuksessa sijaitsevat tukiasunnot neljälle itsenäistyvälle nuorelle, joiden tukena ovat Familarin avopalvelut.

Harrastusmahdollisuudet

Lähialueilla on runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joihin lasten on mahdollista osallistua oman kiinnostuksensa mukaan. Teemme myös paljon yhteisiä retkiä esimerkiksi lähimetsiin makkaranpaiston merkeissä, käymme uimassa, pulkkamäessä, tapahtumissa tai pelaamme porukalla jalkapalloa.

Henkilökunta

Palmukoti Vantaalla on vastaavan ohjaajan lisäksi kuusi ohjaajaa, joilla kaikilla on sosiaali- tai terveysalan tutkinto. Lisäksi meillä on hyviä pitkäaikaisia sijaisia, joita käytämme tarvittaessa. Yhteisöllisyys ja toiminnallisuus näkyvät arjessa. Ammatillisuuteen kodissa kuuluu jatkuva toiminnan kehittäminen, henkilöstön koulutus ja säännöllinen ryhmätyönohjaus. Toimimme myös psykiatrisen hoidon osana tiiviissä yhteistyössä lasten- ja nuorisopsykiatrian kanssa.

 • Yhteystiedot:
  Ohjaajat p. 044 077 2797

  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Kokkokalliontie 10
  01380 Vantaa
 • Palmukoti Vantaa

  • Lapsen kunnioittaminen ja kuuleminen häntä koskevissa asioissa
  • Kodinomaisuus ja turvallinen arki
  • Hyvät kulkuyhteydet