Siirry suoraan sisältöön
Voit olla kaikissa laitoshoidon paikkakyselyihin liittyvissä asioissa yhteydessä Hanna-Riikka Räsäseen p. 040 125 6109 tai suoraan yksiköihimme!

Palmukoti Kannelmäki

Palmukoti Kannelmäki tarjoaa sijaishuollon perusyksikössä kodin seitsemälle 9-17-vuotiaalle lapselle, jotka tarvitsevat mm. traumaattisten kokemusten, psyykkisen oireilun ja tunne-elämän häiriöiden vuoksi tukea arjessa selviytymiseen. Sijoituksen kestot voivat vaihdella lapsen tarpeiden mukaan, mutta suuri osa on pitkäaikaisia sijoituksia.

Palmukoti Vantaa 6-0-296-749-316-1589883870
voikukat 1500×620-0-0-0-0-1505751685
Palmukoti Vantaa 1-2-329-749-316-1552568145
Palmukoti Vantaa 2-2-166-749-315-1552568195
Palmukoti Vantaa 3-0-158-751-315-1552568250
Palmukoti Vantaa 5-0-186-750-314-1589883921
ylojarvi-3-1030×687-0-73-750-315-1505751545
jalkapallo_JPG-0-104-750-315-1505393683
talvipulkkamakijpg-0-88-750-315-1506332346
PlayPause
previous arrow
next arrow

Yleisesittely

Pyrimme luomaan Palmukoti Kannelmäestä kodin lapselle ja turvallisen ympäristön kasvuun ja kehitykseen. Tavoitteena on luoda korjaavia kokemuksia arjessa aidosti välittävien aikuista tuella. Lisäksi keskiössä ovat kouluonnistumiset ja hyvä yhteistyö vanhempien kanssa. Tavoitteenamme on lapsen yksilöllisistä vahvuuksista lähtevä tulevaisuuden rakentaminen. Arkemme koostuu omaohjaajatyöskentelystä ja yhdessä toimimisesta, lujasti mutta lempeästi läsnä ollen.

Toiminta-ajatus

Toimintamme perustuu ratkaisu- ja voimavarakeskeiseen menetelmään. Tuemme lapsen yksilöllistä kasvua ja kehitystä tavoitteineen ja pyrimme huomioimaan onnistumiset arjessa. Toimimme avoimesti yhteistyössä perheen ja muun lähiverkoston kanssa. Keskeisiä tavoitteita ovat hyvinvoinnin ja elämänhallinnan lisääminen sekä koulunkäynnin sujuminen, jotta lapsesta tulisi tasapainoinen oman elämänsä toteuttaja. Omaohjaatyöskentelyllä pyrimme vahvistamaan lasta. Palmukodin arvoja ovat kunnioitus, samanarvoisuus ja vastuu toisistamme ja mottomme ”Aidosti välittävien aikuisten tuella kohti itsenäistä elämää”.  Mehiläisen arvopareista erityisesti vastuu ja välittäminen näkyy työssämme, muita ovat tieto ja taito, kumppanuus ja yrittäjyys sekä kasvu ja kehitys.

Arki meillä

Arkipäivät koostuvat normaaleista arkirutiineista. Lapset käyvät koulussa, terapiassa, tekevät läksynsä, tapaavat kavereitaan tai käyvät harrastuksissaan tai ulkoilemassa tai tekevät pieniä kotiaskareita, ovat vaikkapa apulaisena kauppareissulla.  Palmukodissa ruoka tehdään itse ja lapset saavat esittää toiveruokiaan ja opetella ruoanlaittoa yhdessä aikuisen kanssa. Kahdelle lapselle on oma tila, jossa he voivat harjoitella itsenäisempää elämää laitoksen sisällä.

Lapsen osallisuus

Lasta kuullaan ikätasoisesti häntä koskevissa asioissa. Viikoittain järjestetään lastenpalaveri, johon kaikilla on mahdollisuus osallistua. Ohjaajien kanssa voi keskustella omista toiveistaan mistä tahansa asiassa. Kaverit ovat tervetulleita Palmukotiin. Vanhempien kanssa ollaan yhteistyössä ja tuetaan joko tapaamisia tai kotiharjoitteluja. Läheisillä on mahdollisuus yöpyä Palmukodissa. Asiakaspalautetta kerätään lapsilta kaksi kertaa vuodessa tablettikyselyllä, vanhemmat täyttävät kyselyn kerran vuodessa. Tulosten perusteella kehitämme toimintaamme. 

Koulunkäynti

Lapset käyvät lähialueen kouluissa, joihin on luotu toimivat yhteistyömallit tai mahdollisuuksien mukaan jatkavat edellisessä koulussaan. Yhteistyössä koulujen kanssa voidaan toteuttaa yksilöllisiä oppimissuunnitelmia ja tuettua koulunkäyntiä erityisopetuksessa. Koulunkäynnin sujumista seurataan päivittäin Wilma-järjestelmän kautta ja kouluun ollaan tarpeen mukaan yhteydessä. 

Tilat ja ympäristö

Palmukoti Kannelmäki sijaitsee Helsingin Kannelmäessä kerrostalon alakerrassa entisen nuorisokodin tiloissa. Juna-asema lähellä mahdollistaa sujuvan liikkuvuuden.  Talossa on viihtyisiä yhteisiä tiloja ja jokaisella lapsella on oma huone, jota sisustetaan lapsen kanssa yhdessä oman näköiseksi. Palmukodin omalla kuntosalilla voi käydä purkamassa energiaa. Itsenäistymisharjoittelun puolella on kahdelle lapselle omat huoneet sekä yhteinen keittiö ja kylpyhuone. Tilat mahdollistavat itsenäistymisharjoittelun jo Palmukodissa asuessa. Mikäli allergiat tai muut syyt eivät estä, ohjaajien koirat ovat meillä usein lasten hellittävinä.

Harrastusmahdollisuudet

Lähialueilla on runsaasti erilaisia harrastusmahdollisuuksia, joihin lasten on mahdollista osallistua oman kiinnostuksensa mukaan. Kannustamme jokaista löytämään itseään kiinnostavan harrastuksen. Teemme myös paljon yhteisiä retkiä esimerkiksi lähimetsiin makkaranpaiston merkeissä tai käymme uimassa sekä tapahtumissa. Pienellä kuntosalillamme voi joko yksin tai yhdessä harrastaa liikuntaa.

Henkilökunta

Palmukoti Kannelmäessä on johtajan lisäksi kuusi ohjaajaa, joilla kaikilla on sosiaali- tai terveysalan tutkinto. Meillä on sosionomeja, terveydenhoitaja sekä lähihoitajia. Työryhmämme on miesvaltainen. Lisäksi meillä on hyviä pitkäaikaisia sijaisia, joita käytämme tarvittaessa. Kodinomaisuus ja toiminnallisuus näkyvät arjessamme. Ammatillisuuteen kuuluu jatkuva toiminnan kehittäminen, henkilöstön koulutus ja säännöllinen ryhmätyönohjaus. Työntekijöillä on keskenään hyvä henki, joka näkyy työssä viihtymisenä.