YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Palmukoti Kerava

Palmukoti Keravalla on seitsemän paikkaa sekä kaksi itsenäistymisharjoitteluasuntoa, jotka on tarkoitettu talon nuorille. Meille sijoitetuilla lapsilla on vaikeuksia koulunkäynnissä, tunne-elämän häiriötä sekä murrosikään liittyvää elämänhallinnan vaikeutta.

Yleisesittely

Palmukoti Kerava on sijaishuollon yksikkö, jossa lapset asuvat tarpeellisen ajan. Toimimme vanhassa viihtyisässä omakotitalossa lähellä Keravan keskustaa. Sijainti pääradan varrella merkitsee hyviä ja nopeita yhteyksiä joka suuntaan ja tarvittaessa mahdollisuutta pääkaupunkiseudun monipuolisiin palveluihin. Toimintaamme ohjaa vahva välittäminen ja kodinomaisuus yhdistettynä ammatillisuuteen.

Toiminta-ajatus

Uskomme siihen, että jokaisella lapsella on vahvuuksia, voimavaroja sekä taitoja saada omannäköinen hyvä elämä ja löytää onnea elämässään. Lapsen yksilöllinen huomioiminen pyrkimys kiintymyssuhteeseen, hoidon suunnittelu, seuranta sekä avoimuus ovat toimintamme lähtökohtana. Teemme tiivistä yhteistyötä lapsen lähipiirin, hoitotahon, sosiaalityöntekijöiden sekä koulun kanssa. Omaohjaaja työskentely, hoito-ja kasvatussuunnitelmat sekä kuukausittain lähetettävät raportit ovat osana työtämme. Nuoret osallistuvat itse hoito-ja kasvatussuunnitelmien sekä raporttien tekemiseen ja tietenkin ovat mukana asiakassuunnitelmissa. Lapsen kehittymistä ja pärjäämistä elämän eri osa-alueilla seuraamme toimintakykymittarilla, jonka teemme lapsen kanssa n. 3kk välein ja tarvittaessa. Monilla nuorilla keskeisenä tavoitteena on koulunkäynnin sujuminen sekä oman elämänhallinnan lisääminen.

Arki meillä

Elämme hyvin kodinomaista arkea, koulua, läksyjen tekoa, harrastuksia sekä kavereiden tapaamista. Kodinhoidollisia töitä ei ole ulkoistettu, nuoret osallistuvat niihin yhdessä ohjaajien kanssa tehden tai itsenäisesti. Lasten toiveita huomioiden teemme koko talon kanssa yhteisiä retkiä. Arkeemme kuuluvat myös viikottaiset omaohjaaja tuokiot, joita suunnitelleen yhdessä lapsen kanssa.

Koulunkäynti

Keskeisen sijainnin vuoksi lähellä on ala-aste, sekä useampia yläkouluja. Hyvät kulku yhteydet mahdollistavat opiskelun myös lähialueen oppilaitoksissa. Teemme tiivistä yhteistyötä koulujen kanssa, tarvittaessa päivittäin. Lähikouluissamme on erityis-ja hoidollisia luokkia niitä tarvitseville.

Tilat ja ympäristö

Meillä on käytössä persoonallisesti ja kodikkaasti sisustettu vanha omakotitalo, jossa iso ja vehreä piha, lähellä monipuolisia palveluja ja harrastusmahdollisuuksia. Jokaisella lapsella on oma huone, jonka sisutukseen hän on itse osallistunut. Keittiö on meillä tärkeä paikka, sinne kokoonnutaan vaihtamaan kuulumisia ja tietysti nauttimaan hyvästä ruoasta. Yleisten tilojen lisäksi alakerrassa on kaksi itsenäistymisharjoitteluun tarkoitettua asuntoa.

Harrastusmahdollisuudet

Lähiseudulla on urheilu -ja liikuntaryhmiä joihin lasten mahdollista osallistua oman kiinnostuksen mukaan. Keravalta löytyy myös uima -ja jäähalli.

Henkilökunta

Vastaavan ohjaajan lisäksi Palmukoti Keravalla työskentelee kuusi ohjaajaa, joilla on sosiaali- tai terveydenhoitoalan tutkinto. Lisäksi meillä on pitkäaikaisia hyviä sijaisia, joita käytämme tarvittaessa. Työntekijöiden vaihtuvuus on pieni, osa työntekijöistämme on ollut töissä Palmukodin perustamisesta saakka. Työnohjaus, työntekijäpalaverit sekä koulutus tukevat motivoituneen ja sitoutuneen työyhteisön toimintaa.

FAMILAR SOMESSA
 • Yhteystiedot:
  Ohjaajat p. 045 874 8805

  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Tuusulantie 38
  04200 Kerava
 • Palmukoti Kerava

  • Lapsen kuuleminen ja kunnioittaminen häntä koskevissa asioissa
  • Kodinomaisuus
  • Hyvä sijainti
  • Pitkäaikaiset työntekijät