YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Nummela

Nummelassa on 11 asiakaspaikkaa 12–17-vuotiaille nuorille, joilla on elämässään monia haasteita ja ongelmia.

Yleisesittely

Nuorisokoti Nummela on Lapualla sijaitseva erityisnuorisokoti, jonka asiakasprofiili kattaa vaativahoitoiset nuoret, asosiaaliset nuoret, päihteillä sekä väkivaltaisella käyttäytymisellä oireilevat nuoret. Yhteistä kaikille nuorille on rajaton, itseä ja mahdollisesti myös toisia vahingoittava käytös. Käytösoireilu on useimmilla Nummelaan sijoitetuilla nuorilla ulospäin suuntautuvaa.

Toiminta-ajatus

Toiminta-ajatus on tarjota palveluita joilla hoidetaan, kasvatetaan ja kuntoutetaan huostaanotettuja nuoria. Toiminta ideana on tarjota vahvasti resurssoitua, moniammatillista osaamista ja vaikuttavaa apua tytöille ja pojille, joilla on elämässään moni haasteita ja ongelmia. Toiminta perustuu vuorovaikutukseen ja suhteen luomiseen nuoren ja hänen vanhempiensa ja Nummelan henkilökunnan välille. Tarkoituksena on, että sijoittava sosiaalityöntekijä/kunta saa monipuolista apua etsiessään ratkaisuja sijoittaman nuoren ja hänen perheensä auttamiseksi.

Nummelassa uskotaan, että hoidossa, kasvatuksessa ja kuntoutuksessa ensimmäinen ehto on vuorovaikutus ja suhteen rakentuminen. Nuorelle tarjotaan turvalliset rajat ja annetaan myös hoivaa ja huolenpitoa. Arkeen kuuluvat koulu tai työ, lepo, ravinto, siisteys ja puhtaus ja ohjaaminen harrastusten pariin. Nummelassa nuori solmii korjaavia ihmissuhteita henkilökunnan kanssa ja on tiiviisti kontaktissa hänen läheisiin ja viranomaisverkostoihin. Kun nuoren lähiverkoston suhteesta, nuoren taustoista ja tilanteen vaikutuksesta nuoreen syntyy ymmärrys voidaan työskentelyssä saavuttaa positiivisia tuloksia.

Arki meillä

Vaikka Nummelan toiminta vastaa lastensuojelun moniongelmaisiin ja vaativimpiinkin tarpeisiin on arjen toiminta saatu luotua lempeäksi ja rauhalliseksi. Talo on täynnä naurua ja iloa vaikka asiat ovatkin vakavia.

Koulunkäynti

Nuorisokoti Nummelassa on oma peruskoulu, Opetus on järjestetty perusopetuslain mukaisesti Lapuan opetustoimen kanssa.  Koulu toimii tiiviissä yhteistyössä muun hoito- ja kasvatustyön kanssa.

Ammatilliset opinnot, ammattistartti, 10 lk. ja lukio järjestetään lähikuntien kouluissa (Lapua, Seinäjoki ). Oppilaitosten kanssa on tiivis yhteistyö.

Tilat ja ympäristö

Nuorisokoti Nummela sijaitsee Lapualla rauhallisella paikalla muutaman kilometrin päässä kaupungista, keskellä kaunista eteläpohjalaista peltomaisemaa. Nummelasta on 20 kilometriä alueen maakunta-keskukseen Seinäjoelle. Nummelan pihapiirissä on kiinteistö, jossa toimii Nummelan koulu ja kiinteistössä on myös perheasunto, joka mahdollistaa kauempaa vierailulle tulevien vanhempien yöpymisen. Lisäksi kiinteistössä on toimisto ja neuvottelutilat ja pienkeittiö esim nuorten ryhmien kokoontumiseen tai rauhallisen omaohjaaja-ajan viettämiseen. Jokaisella nuorella on käytössään oma huone ja molemmilla osastoilla oma olohuone ja keittiö.

Asiakkailla on käytössä yhteisten oleskelutilojen lisäksi erillinen peli-tila sekä liikuntasali. Pihapiiri on laaja ja turvallinen, kaukana maantiestä.

Harrastusmahdollisuudet

Nummelassa on mahdollisuus harrastaa omassa liikuntasalissa kamppailulajeja, pallopelejä ja muuta mukavaa. Nummelassa on myös omat värikuula-aseet sekä skeittiramppi. Kauttaaltaan Lapua tarjoaa hyvät puitteet niin kalastukseen, lasketteluun kuin kuntasalitoimintaan. Myös musiikin harrastamiseen löytyy puitteita.

Henkilökunta

Nummelan henkilöstörakenne: Nummelassa työskentelee miehiä ja naisia. Erityisosaamista henkilökunnalta löytyy mm. päihdetyöhön, käytöshäiriöisten hoitoon, liikuntaan ja musiikkiin.


 • Yhteystiedot:
  Vastaavaohjaaja
  Janne Vakkila
  p. 050 301 3682

  Vuorovastaava Osasto 1
  p. 046 921 2729

  Vuorovastaava Osasto 2
  p. 046 920 3099

  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Vasunmäentie 198
  62100 Lapua
 • Nummela

  • Suhde nuoreen
  • Kokenut henkilökunta
  • Vahvasti resursoitu yksikkö
  • Turvallisuus
  • Yksilöllisyys
  • Perhetyö