YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Leenala

Leenala on rauhallisessa maalaismiljöössä Haapajärven Autiorannalla sijaitseva 14-paikkainen ympärivuorokautista lastensuojelun laitoshoitoa tarjoava perusyksikkö. Koulunkäynnin tueksi löytyy pihapiiristä myös Haapajärven kaupungin ylläpitämä perusopetusryhmä.

Yleisesittely

Olemme lastensuojelun ympärivuorokautista laitoshoitoa tarjoava perusyksikkö Haapajärven maalaismaisemissa. Erityisosaamisalueemme on nuorten koulunkäyntiin liittyvät vaikeudet ja haasteet. Pystymme myös tarjoamaan apua psyykkisesti oireileville ja syrjäytymisvaarassa oleville nuorille. Arkemme on hyvin toiminnallista ja kuntouttavaa. 

Toiminta-ajatus

Tuottaa laadukasta ja tavoitteellista lastensuojelupalvelua turvallisessa ja virikkeellisessä ympäristössä, olemalla tukena ja kanssaelämällä lasten ja nuorten elämän eri tilanteissa.

Arki meillä

Leenalan arki on tasaista ja säännöllistä, niin sanottua kuntouttavaa arkea. Koulunkäynti, harrastukset, lepo ja hyvä ravinto; siinä on Leenalan arjen perusresepti lyhykäisyydessään. 

Koulunkäynti

Koululaiset käyvät koulussa tarvittaessa joko Leenalan pihapiirissä toimivassa Haapajärven kaupungin ylläpitämässä perusopetuksen pienryhmässä tai Haapajärven keskustassa sijaitsevissa ala- tai yläkoulussa.

Toisen asteen opiskelijoille on myös tarjolla varsin monipuolisia vaihtoehtoja lyhyiden välimatkojen päässä.

Tilat ja ympäristö

Leenalan sijainti keskellä maalaismiljöötä, lähellä luontoa, antaa hyvät mahdollisuudet rauhaisaan ja virikkeelliseen eloon. Entinen koulurakennus on mahdollistanut mukavan väljät ja tarkoituksenomaiset tilat toimia, niin asuin- kuin harrastetilojen osalta. 

Harrastusmahdollisuudet

Leenalan tilava piha antaa jo itsessään mahdollisuuden monenmoiseen harrasteluun. Lisäksi  kannustamme ja rohkaisemme lapsia ja nuoria osallistumaan heidän omien mieltymystensä mukaan erilaisiin yksikön ulkopuolisiin harrastusryhmiin, monipuolisesti niin liikuntaa, kulttuuria kuin kädentaitoja. 

Henkilökunta

Leenalan poppoo on moniammatillinen, sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan osaajien joukko, jolla on halu tehdä sijoitettujen lasten ja nuorten kanssa sitoutunutta ja pitkäjänteistä työtä kuntouttavalla työotteella. Tekijäjoukostamme löytyy mm. perhe- ja toimintaterapeutti, psykiatrinen sairaanhoitaja, sosionomeja ja lähihoitajia. 

FAMILAR SOMESSA
 • Yhteystiedot:
  Leenala os.1
  p. 040 350 3031

  Vastaava ohjaaja os.1
  Jenni Ruotsalainen
  p. 044 989 5104

  Leenala os.2
  p. 044 376 6720

  Vastaava ohjaaja os.2
  Mirva Jaakonaho
  p. 040 610 3286
 • Osoite:
  Arvolantie 239
  85820 Oksava (Haapajärvi)
 • Leenala

  • Tominnallinen arki
  • Kuntouttava työote
  • Koulunkäynnin tuki