YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

La Casa Gialla

La Casa Giallan 7-paikkainen yksikkömme tarjoaa lastensuojelun laitoshoitoa kodinomaisessa ympäristössä Mikkelin Korpikoskella. Asiakkaina ovat 10–18-vuotiaat avohuollon tukitoimina tai huostaan otettuina sijoitetut nuoret.

Yleisesittely

Mikkelin Korpikoskella sijaitseva La Casa Gialla on 7-paikkainen lastensuojelun laitoshoitoa tarjoava yksikkö. Asiakkainamme ovat lastensuojelun avohuollon tukitoimina tai huostaan otettuina sijoitetut lapset, nuoret sekä heidän perheensä. Tarjoamme myös jälkihuoltoa itsenäistyville nuorille. Yksikkömme on erikoistunut neuropsykiatrista tukea tarvitseviin nuoriin. Kodinomainen ympäristö ja terapeuttinen työote mahdollistavat lasten ja nuorten eheytymisen ja tätä kautta kasvun itsenäiseen elämään.

Toiminta-ajatus

La Casa Giallan toiminta-ajatus pohjautuu kokonaisvaltaiseen biopsykososiaaliseen ihmiskäsitykseen. Toimintaa ohjaavia arvoja ovat terapeuttisuus, perhekeskeisyys ja ammatillisuus. Työvälineenä käytämme perhekeskeistä työtapaa, joka tukee nuoren eheytymisen alkua. Pieni yksikkö mahdollistaa yksilöllisen hoidon, joka puolestaan tukee kiintymyssuhteiden syntymistä ja edelleen mahdollistaa nuoren itsenäistymisen.

Arki meillä

Yksikkömme arki on suunniteltua ja strukturoitua. Jokaisella lapselle ja nuorella on yksilöllinen viikkosuunnitelma, joka kiinnittyy yksikkömme arkeen. Yksilöllinen suunnittelu mahdollistaa henkilökohtaisten harrastusten ja toiveiden huomioinnin. Jokainen voi näin tehdä itselleen tärkeitä asioita. Yksilöllisen arjen lisäksi toimimme yhdessä muun muassa luonnon tarjoamia mahdollisuuksia hyödyntäen. Arkeen kuuluvat myös omaohjaaja työskentely sekä DDP-istunnot, joita vetää koulutettu terapeuttimme.

Koulunkäynti

Sijoituksen alussa kaikille nuorille tehdään neuropsykologinen tutkimus, jonka tulosta hyödynnetään koulupaikan valinnassa. Koulupaikka pyritään valitsemaan nuoren tarpeita vastaavaksi yhteistyössä lähikoulun kanssa. Mikkelissä on kattavasti eriasteisesti tuettuja koulupaikkoja. Tämä koskee myös peruskoulun jälkeistä jatkokoulutusta. La casa giallassa on tarjolla myös kotikoulumahdollisuus.

Tilat ja ympäristö

Yksikkömme sijaitsee maaseudulla järvenrannalla n. 20 km päässä Mikkelin keskustasta. Pinta-alaa kaksikerroksisella rakennuksella on n. 400 m2. Tilamme koostuvat useista yleisistä tiloista, kahdesta keittiöstä, nuorten omista huoneista sekä wc- ja kylpyhuonetiloista. Piharakennuksessa on tila pienelle punttisalille ja rantasauna tarjoaa pehmeät löylyt niin kesällä kuin talvellakin.

Harrastusmahdollisuudet

Läheinen luonto tarjoaa runsaasti mahdollisuuksia lenkkeilyyn, kalastukseen, retkeilyyn. Mikkelistä löytyy runsas valikoima erilaisia harrastusmahdollisuuksia: kuntosalit, ratsastus, kamppailulajit, laskettelu, musiikkiopisto sekä monipuolisesti joukkuelajeja kuten jalkapallo, jääkiekko, jenkkifudista, voimistelu. Harrastusten pariin kuljetamme nuoria mielellämme.

Henkilökunta

Kasvatuksesta ja ohjauksesta vastaa ammattitaitoinen ja kokenut henkilökunta. Henkilökunnallamme on taustallaan erilaisia koulutuksia, joka tuo monipuolisuutta ammatilliseen osaamiseemme. Henkilökuntamme kouluttautuu ja syventää erityisosaamistaan säännöllisesti. Olemme iloinen ja moniulotteinen porukka, joka on pysynyt koossa pitkään ja tekee työtä täydellä sydämellä.

FAMILAR SOMESSA
 • Yhteystiedot:
  Ohjaajat
  p. 040 194 5634

  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Pastilantie 27
  50770 Korpikoski
 • La Casa Gialla

  • Perhetyö
  • Neuropsykiatrinen osaaminen
  • Vahvat moniammatilliset yhteistyöverkostot