YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Kymen Nuorten Asema

Kymen Nuorten Asema on lastensuojelun tarpeessa oleville 10–21-vuotiaille nuorille tarkoitettu kasvatus- ja hoitoyhteisö Kymenlaaksossa. 

Yleisesittely

Kymen Nuorten Asema on lastensuojelun tarpeessa oleville 10–21-vuotiaille nuorille tarkoitettu kasvatus- ja  hoitoyhteisö. Sijoitus voidaan tehdä avohuollon tukitoimenpiteenä tai huostaanoton perusteella. Sijoitus voikestää kuukaudesta useaan vuoteen.

Toiminta-ajatus

Kymen Nuorten Aseman toiminta perustuu neljään toisiaan täydentävään ja tukevaan työtapaan jotka ovat; Yhteisökasvatus, omaohjaajajärjestelmä, perhetyö ja terapiapalvelut.

Arki meillä

Kymen Nuorten Asemalla arki koostuu koulun käynnistä ja arjen perustaitojen opettelemisesta. Yhteisöllisyyttä tukee kaksi kertaa viikossa olevat yhteisökokoukset.

Koulunkäynti

Kymen Nuorten Asemalla voi suorittaa peruskoulun oppimäärän Iitin koulutoimen alaisuudessa. Jatko-opiskelumahdollisuudet ovat lähikunnissa hyvät.

Tilat ja ympäristö

Kymen Nuorten Asema on osa Hiisiön maalaisidylliä. Päärakennus on vanha majatalo, pihapiirissä on koulurakennus sekä erillinen harraste- ja taidenäyttelytila. Kymen Nuorten Asema sijaitsee Iitissä, Lahden ja Kouvolan puolivälissä. Kouvolasta 30 km, Lahdesta 30 km, Helsingistä 130 km, Hämeenlinnasta 105 km, Kotkasta 90 km.


Harrastusmahdollisuudet

Harrastusmahdollisuudet Kouvolassa ovat hyvät. Harrastukset  järjestetään nuoren tarpeen ja mielenkiinnon mukaan.

Henkilökunta

Kymen Nuorten Aseman henkilökunta koostuu sekä sosiaalialan, että terveydenhoitoalan ammattilaisista. Työntekijöillä on jatkuva työnohjaus/konsultaatio ja työpaikkakoulutus. Henkilökunnalla on erityisosaamista liikunnan, urheilun, kulttuurin ja taiteen saroilla.


 • Yhteystiedot:
  Päärakennus, p. 0400 441 697
  Koulu, p. 0400 306415

  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Kurrintie 106
  47460 Hiisiö

  Postiosoite: PL 36, 47410 Kausala
 • Kymen Nuorten Asema

  • Vahvaa psykiatrista osaamista
  • Moniammatillinen työryhmä yli sadanvuoden työkokemuksella
  • Yhteisöllinen työote