YleisesittelyToiminta-ajatusArki meilläKoulunkäyntiTilat ja ympäristöHarrastusmahdollisuudetHenkilökunta

Kirsikkalaakso

Kuusipaikkainen Perhekoti Kirsikkalaakso sijaitsee Tarvasjoella keskustan läheisyydessä tarjoten 3–16-vuotiaille pitkäaikaista sijoitusta tarvitseville huostaan otetuille ja avohuollon tukitoimenpitein sijoitetuille lapsille turvallisen ja kodinomaisen kasvuympäristön selkeine rajoineen.

Yleisesittely

Kuusipaikkainen Perhekoti Kirsikkalaakso sijaitsee Liedon Tarvasjoella keskustan läheisyydessä. Kirsikkalaakso tarjoaa 12–17-vuotiaille sijoitusta tarvitseville huostaan otetuille ja avohuollon tukitoimenpitein sijoitetuille lapsille turvallisen ja kodinomaisen kasvuympäristön selkeine rajoineen.

Toiminta-ajatus

Perhekodin toiminta perustuu syvälliseen ammattitaitoon käytännön kasvatustyöstä. Perhekodissa lapsi voi kasvaa ja kehittyä tasapainoiseksi nuoreksi. Lapsi saa olla oma itsensä ja häntä tuetaan perheen keskinäisen yhdessäolon ja harrastusten avulla löytämään omat taitonsa. Pitkäaikainen ja pysyvä sijoituspaikka edesauttaa lapsen tasapainoista kasvua ja kehitystä.

Arki meillä

Kirsikkalaakson arki rakentuu koulunkäynnin, harrastusten ja yhdessä tekemisen ympärille. Kaikille lapsille pyritään löytämään mieleiset harrastukset ja jo olemassa olevien harrastusten jatkumista tuetaan. Lapsia opetetaan ikätason mukaisesti ottamaan vastuuta arkisista asioista perhekodissa.

Koulunkäynti

Liedon Tarvasjoella, parin kilometrin päässä perhekodista, sijaitsee Tarvasjoen yhtenäiskoulu, jossa annetaan opetusta esiopetuksessa sekä perusopetuksen vuosiluokilla 1–9. Tämä koulu on ensisijainen koulu Kirsikkalaakson peruskouluikäisille lapsille. Liedon koulukeskuksesta löytyy jatko-opintomahdollisuuksia sekä yleissivistävään että ammatillisiin jatko-opintoihin. Koulukeskuksen keskuskoulusta löytyy myös perusopetuksen luokkia, joissa voi opiskella erityisen tuen piirissä. Kirsikkalaakson lapset ovat opiskelleet jatko-opintojaan myös muissa kunnissa, kuten esimerkiksi Turussa. Kirsikkalaaksossa panostetaan paljon lasten koulunkäyntiin, koska lapsille halutaan turvata valinnanmahdollisuuksia jatko-opintoihin hakeutuessa.

Tilat ja ympäristö

Kirsikkalaakso toimii Tarvasjoen Pappilassa hyvin kodinomaisessa ja idyllisessä kiinteistössä. Kiinteistöstä löytyy hyvin tiloja erilaiseen yhdessä tekemiseen, mutta myös tarpeen mukaan omassa rauhassa ajan viettämiseen. Päätalon lisäksi pihan toisella puolella on toinen rakennus, joka on lähes jokapäiväisessä käytössä. Perhekoti sijaitsee rauhallisessa maalaismaisemassa, missä luonto on koko ajan välittömässä läheisyydessä ja perhekodissa vietetäänkin paljon aikaa ulkoleikkien ja -harrastusten parissa.

Harrastusmahdollisuudet

Kirsikkalaakson omalla tontilla on vanha rippikoulusali, joka on harrastuskäytössä. Salista löytyy esimerkiksi pöytätennispöytä sekä kuntoilu- ja musisointivälineitä. Pihalla on tilaa erilaisiin ulkoleikkeihin ja -peleihin. Aivan Kirsikkalaakson läheisyydestä löytyy hyviä harrastusmahdollisuuksia, esimerkiksi jalkapallo- ja yleisurheilukenttä, kuntosali, uimahalli, jäähalli, koripallokenttä, liikuntasali, nuorisotilat, partiolaisten tilat ym. Tarvittaessa lasten harrastusten perässä kuljetaan myös muihin lähikuntiin.

Henkilökunta

Perhekodissa työskentelevät perhekotivanhemmat. Heidän lisäkseen Kirsikkalaaksossa työskentelee yksi pitkäaikainen työntekijä ja tarpeen mukaan käytetään tuttuja sijaisia apuna. Isäntäperheellä on kokemusta perhekotivanhemmuudesta vuodesta 2002 alkaen.

 • Yhteystiedot:
  Sähköpostiosoitteemme ovat muotoa etunimi.sukunimi@familar.fi
 • Osoite:
  Kyröntie 153
  21450 Tarvasjoki
 • Kirsikkalaakso

  • Kodinomaisuus
  • Yhdessä tekeminen
  • Turvalinen arki
  • Koulunkäynnin tuki
  • Luonnonläheinen ympäristö